Un singur candidat vrea sa fie sef la Inspectoratul de Politie Olt

Adjunctul IPJ Olt, comisarul şef Mihai Mihalache, este singurul ofiţer înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al Poliţiei din judeţ.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere a fost luni, 19 iulie, ora 16.00.

Mihai Mihalache a fost inspector şef al IPJ Olt, în perioada 16 iunie 2020- 16 iunie 2021. Din luna iunie, el a fost împuternicit să ocupe funcţia de adjunct.

Totodată, comisarul şef Mihalache a ocupat, începând cu luna ianuarie 2018, comandantul Poliţiei Municipiului Slatina. Anterior, timp de un an, a fost adjunct în cadrul aceleiaşi structuri de poliţie.

Mihai Mihalache este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 2004. Imediat după absolvire, timp de doi ani, a activat în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, după care, zece ani, a fost ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al IPJ Olt va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Poliției Române, pe 10 august 2021, după următorul grafic:

    instructajul candidaților: ora 14:00;

    desfășurarea interviului pe subiecte profesionale: ora 14:15;

    afișarea grilei de apreciere – la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat;

    afișarea rezultatelor: după ora 16:00 (în raport de numărul candidaților).

Perioada limită de depunere a eventualelor contestații este de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv data de 11 august 2021.

Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în perioada 12 – 13 august.

Afișarea tabelului cu rezultatele finale este în perioada 12 – 16 august 2021, în funcție de existența/inexistența unor eventuale contestații.

Nota minimă de promovare a probei de concurs este 7.

Din anul 2017, ofiţerii care au ocupat postul de şef al IPJ Olt au fost împuterniciţi de conducerea IGPR. Ultimul comandant cu concurs a fost comisarul şef Cătălin Florescu.

În prezent, conducerea IPJ Olt este compusă din comisarul şef Ionuţ Ilinca, împuternicit inspector şef, şi din adjuncţii Mihai Mihalache şi Cristian Rădoi.