Un tanar oltean este noul campion national la snooker

Mario Păun, în vârstă de 18 ani, din Caracal,a câştigat cel de-al doilea turneu din seria Grand Prix, desfăşurat în aceste zile, la Bucureşti.

La startul turneului s-au aliniat cei mai buni jucători din România (52 la număr), iar meciurile disputate pe durata celor patru zile de concurs au fost extrem de intense și disputate.

Caracaleanul Mario Păun l-a învins în semifinale pe liderului Clasamentului General, Rareș Sinca si Eduard Riti, care cu o prestație solidă a câștigat meciul din semifinale împotriva mult mai experimentatului jucător, Paul Croitoru.

Finala s-a disputat între doi tineri de mare perspectivă, unul de 16 ani (Eduard) și caracaleanul Mario. Și cum la RST trebuie să existe spectacol și dramatism, trofeul s-a adjudecat în frame decisiv, acolo unde Mario și-a etalat cel mai bun joc al său.

Primul turneu câștigat reprezintă primul pas în realizarea scopului meu, să devin cel mai bun jucător de snooker din Romania. Organizarea este de cea mai înalta calitate, chiar peste turneele din UK unde știm cu toții că se investește foarte mult. Atmosfera creată de organizatori, alături de condițiile de joc îi face pe jucători să performeze la capacitatea maximă. O sa continui antrenamentele în același stil, cu o motivație și mai mare, sperând că acesta nu va fi și ultimul turneu câștigat!”a declarat, pentru Eurosport, Mario. 

Următorul turneu din calendarul competițional de seniori va fi Century Snooker Open. Acesta va avea loc în perioada 06-08 Mai și va fi organizat de Federația de Snooker RST, la clubul de snooker RST.