Acuzatii de malpraxis intr-un mare spital din Craiova: „Tratează ca pe obiecte copiii”

Părinții îndurerați ai unei nou-născute, care a murit în urma unei pneumonii, îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul Filantropia din Craiova.

Fetița a fost internată de două ori acolo, însă familia susține că ar fi fost tratată superficial. Plângeri au fost depuse și la Poliție și la Parchet. De cealaltă parte, spitalul susține că fetița a fost exterrnată la cererea mamei, deși i s-ar fi spus că nu este vindecată.

Părinții acuză spitalul de tratament superficial
Fetița a ajuns prima dată la Spitalul Finatropia la sfârșitul lunii ianuarie. Acolo, a primit diagnosticul de pneumonie. Familia spune că i s-a făcut o radiografie, dar ar fi fost externată fără să i se dea vreun tratament, însă copila se simțea tot rău, așa că a fost dusă și la un cabinet privat și la medicul de familie. După trei săptămâni, a fost internată pentru a doua oară la Filantropia.

Niculina Slodoveanu, mama fetiței: „Problema a fost la prima internare, unde nu au luat în considerare că ei i-a ieșit pneumonie, nu au luat în considerare că trebuia administrat antibiotic. A doua oară, faptul că aveau istoricul în calculator, pe care ei trebuiau să îl urmărească și să vadă că a fost depistată cu o pneumonie la început de lună, și noi ne-am întors la sfârșit de lună. Ar fi trebuit repetată iarăși o radiografie, ar fi trebuit dat interesul stării ei, să vadă simptomele”.

Reprezentanții spitalului susțin, însă, că mama a retras-o pe cea mică din spital, pe propria răspundere.

Ionela Rotaru, purtător de cuvânt al Spitalului Filantropia Craiova: „A revenit în clinica de pediatrie pe 28 februarie, a rămas internată pe patru martie cu diagnosticul de bronșiolită acută, iar pe patru martie s-a externat la cererea mamei. În externarea din patru martie, starea la externare este menționată ca ameliorat, nu vindecat”.

După câteva zile, însă, fetiței i s-a făcut rău acasă. A fost chemată ambulanța, care a dus-o pe cea mică la spitalul județean. Acolo, a stat 20 de zile la secția de terapie intensivă.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SCJU Craiova: „În ciuda tratamentului complex susuținut de terapie intensivă, evoluția a fost una rapidă nefavorabil. În 28 martie s-a înregistrat decesul, copilul a făcut un stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat”.

Iarina Maria s-a stins când avea doar patru luni. Părinții au depus mai multe plângeri.

Dorinel Slodoveanu, tatăl fetiței: „Am făcut o sesizare la Parchet împotriva medicilor de la „parc”. Am făcut o sesizare la Poliție împotriva medicilor de la Filantropia. Urmează să facem o sesizare și către Colegiul Medicilor. Considerăm că vina de acolo a plecat din indolența medicilor, care tratează ca pe obiecte copiii”.

Spitalul va face propriile verficări, după consultarea documentelor medicale.