Asfaltare ca la olteni: De jur imprejurul masinii, sa nu fie deranjata

Firma care se ocupă de asfaltări în Craiova a asfaltat luni toată strada Alexandru Odobescu, mai puţin spaţiul aflat sub un autoturism parcat, iar întâmplarea a fost semnalată de cetățeni pe Facebook, relatează Gazeta de Sud.

Muncitorii au ales să continue asfaltarea, mai puţin în chenarul în care se afla maşina respectivă.

Reprezentanţii Domarcons, firma care se ocupă de asfaltările din Craiova, spun că au ales să nu piardă timpul şi că imediat cum a apărut şoferul maşinii, situaţia s-a remediat.

„Şoferul a fost aşteptat destul de mult, am sunat şi la ridicări, dar ei au întârziat din cauza unor probleme. Până la urmă am decis să facem asfaltarea, să nu pierdem timpul. Mai ales că se făcuse destul de târziu şi nu putem să ţinem oamenii până noaptea la muncă. Oricum, situaţia s-a rezolvat destul de repede după aceea, fiindcă a venit şoferul. Apoi s-a asfaltat şi bucata aceea, deci strada este acum complet asfaltată“, au declarat reprezentanţii firmei care asfaltează în Craiova.

Întâmplara nu a rămas fără urme. Chiar şi după ce s-a remediat situaţia, acea bucată de stradă a rămas peticită.

Stratul de asfalt turnat pe spaţiul unde a fost parcată maşina nu era la același nivel cu restul lucrării.

„În fotografia facută se văd, în fundal, utilajele care erau în lucru. Turnarea asfaltului era la primul strat, iar remedierea a fost facută în proximitatea momentului fotografierii. Acest fapt se confirmă în teren. Strada Alexandru Odobescu se află în prezent în curs de execuție pentru turnarea celui de-al doilea strat“, au menţionat reprezentanţii primăriei.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, cetăţenii de pe străzile unde ajung lucrările de asfaltare trebuie să ştie că este nevoie să elibereze strada complet pentru ca asfaltarea să se facă fără probleme.