Cel mai bun si cel mai prost liceu din judet, in functie de rezultatele la Bac

Toţi candidaţii de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu care au susţinut examenul de Bacalaureat au reuşit să promoveze, această unitate de învăţământ fiind singura din judeţ cu procentajul de promovare de 100%, fiind urmat de două licee teoretice din municipiul Slatina, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” (94,42%) şi Colegiul Naţional „Radu Greceanu” (94,06%). La Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu au susţinut Bacalaureatul 20 de candidaţi, toţi reuşind să promoveze examenul, cea mai mare medie fiind 9,96 şi cea mai mică de 6,6.

Liceul din comuna Iancu Jianu a înregistrat şi anul trecut procentaj de reuşită de 100 la Bacalaureat, atunci toţi cei 15 candidaţi care s-au prezentat la examen reuşind să promoveze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, în acest an, pe ultimul loc în ce priveşte rezultatele la Bacalaureat s-a clasat Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, cu procentaj de promovare de 4,65%.

În privinţa mediilor, media 10 a fost obţinută de doi elevi de la Colegiul „Ion Minulescu”, ambii de la clase cu profil real, iar la acest colegiu 89 dintre candidaţi au obţinut medii peste 9, iar alţi 89 au medii între 8 şi 9.