Cu cat cresc pensiile si alocatiile de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, miercuri, că Guvernul a aprobat majorarea pensiilor şi a alocațiilor copiilor, începând cu 1 ianuarie 2022.

„Au fost aprobate cele două ordonanțe care implementează mare parte din pachetul social promis în programul de guvernare. (…) Prima se referă la alocația de stat pentru copii și instituirea celei de-a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat, astăzi, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a precizat că este vorba despre o ordonanța comună – Ministerul Muncii și Ministerul Familiei.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocațiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste cuprinse între zero și doi ani, dar și pentru cei de 2 -18 ani, copii cu dizabilități, alocația se majorează la 600 de lei. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani alocația se majorează la 243 de lei”, spune Budăi.

Totodată, ministrul Muncii a anunţat şi că pensia minimă se majorează cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei.

„Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, anume acel procent de 10%. Urmează și a ieșit din avizare ordonanța care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată în luna ianuatrie pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei”, a completat ministrul Muncii.