Culmea ipocriziei: Marius Oprescu spune ca PSD nu-si pune oamenii in toate institutiile, ci doar decide cine ramane pe post sau nu

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a dat devada de mare ipocrizie cand a vorbit despre împărţirea între partidele din Coaliţia de guvernare a celorlalte funcţii din instituţiile aflate în subordinea ministerelor.

El a explicat că în ceea ce priveşte conducerea instituţiilor deconcentrate din judeţ, funcţiile nu sunt politice, însă PSD are drept de veto.

„La celelalte instituţii din judeţ nu sunt funcţii politice, deci nu putem vorbi de acest posturi ca o negociere în cadrul coaliţiei. Însă, bineînţeles că odată cu intrarea la guvernare ne vom opune rămânerii în funcţie a unor persoane incompetente. Nu e vorba doar de partidul din care provin”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul PSD Olt a mai explicat că filiala pe care o conduce nu va mai numi şi secretari de stat, după ce a dat ministrul Agriculturii. În schimb, social-democraţii olteni vor să trimită oameni la şefia unor agenţii naţionale.

„Vom avea 42 de secretari de stat, dar configuraţia trebuie făcută şi pe ministere. În acest moment, nu ştiu să fie finalizate aceste negocieri, pentru că altfel începeau numirile. Ca regulă, secretar de stat nu vom mai avea, pentru că s-a stabilit ca organizaţiile care au miniştri să nu mai ia secretar de stat. Bineînţeles că ne dorim alte funcţii, sunt şefi de agenţii naţionale, unde se fac tot numiri politice, adjuncţi în agenţii, subsecerari de stat”, a conchis Marius Oprescu.