Dezastru pentru economia Olteniei: Alro Slatina închide a doua hală de producţie!

Încă o hală de electroliză din cadrul Alro Slatina se închide, conform planului anunţat de conducerea companiei ce vizează reducerea producţiei, în contextul creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale.

Potrivit sindicaliştilor din cadrul Alro Slatina, este vorba despre Hala nr. 8, muncitorii fabricii începând de astăzi procedurile pentru oprirea cuvelor.

Angajaţii Alro Slatina au protestat, joi, în faţa sediului Ministerului Energiei, faţă de creşterea preţului la energie şi gaze naturale. Oamenii i-au cerut demisia ministrului Virgil Popescu.

Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar. Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie.

Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, „pentru moment”, însă sindicatele spun că acest lucru nu se poate, dacă nu se mai produce.

În data de 11 ianuarie, s-a închis prima hală din cadrul Alro Slatina, Hala de electroliză nr. 9.

Potrivit sindicatelor din Alro, unul din patru angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, în perioada următoare, ceea ce înseamnă peste 1.800 de oameni.