O politista care tocmai se casatorise, s-a impuscat in cap in baia garii din Strehaia

O polițistă de 25 de ani de la Poliția Transporturi a fost găsită împușcată în baia Gării din Strehaia – județul Mehedinți.

Pistolul agentei era în apropierea ei – scos din toc. Tânăra se căsătorise recent cu iubitul ei, un polițist din Dolj și trecuse cu bine de toate testările psihologice obligatorii de la serviciu.

Adela era ajutor de șef de post la Poliția Transporturi din Strehaia. Un coleg a găsit-o inconştientă dimineață în baia gării din localitate. Lângă ea era pistolul ei Beretta. Urcată într-o ambulanță, polițista a murit în drum spre spital.

Aurora Grămescu, Ambulanța Mehedinți: „Are plagă de intrare a glonțului și plagă de ieşire. Plaga de ieșire e la nivelul regiunii temporale”.

Anchetatorii spun că înainte să intre în baia gării, Adela a fost auzită în timp ce vorbea la telefon cu un bărbat.

Localnică: „Din câte am auzit, decepții, soțul.”

Adela avea 25 de ani și se căsătorise anul trecut. Soțul ei este și el polițist, în Dolj. Au trecut doar câteva luni de când, erau mire și mireasă și zâmbeau fericiți în filmări făcute în Italia.

Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliția Mehedinți: „Era promoția 2018 a Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr, Câmpina, iar ultimul aviz psihologic a fost primit în anul 2020”.

Sfârșitul polițistei de la transporturi este similar cu cel al Sabinei – ofițer de poliție în Brașov, găsită moartă în casă, de ziua ei – pe 31 decembrie, cu răni la cap provocate de un glonț.

Sabina era și ea foarte tânără. Avea 29 de ani și un soț – de asemenea – polițist. La fel, trecuse cu bine ultima testare psihologică.

În ultima vreme, această verificare – spun unii foști poliţişti – ar fi devenit superficială.

Leontin Cristea, fost ofițer de poliție: „Cât timp am lucrat în Ministerul de Interne – și ani mulți au fost – în fiecare an se făcea această testare psihologică, cu toate cadrele. Venea o comisie de la București, era Centrul Național de Psihologie al Ministerului de Interne și dura această testare psihologică, câte 7-8 ore”.

Moartea Adelei este investigată de un procuror. În ancheta de la Braşov, oficialii au aunțat că polițista avea o alcoolemie de 0,82 în momentul decesului.