Dosar politic: Liderul PNL Olt, achitat la Înalta Curte, alături de mai mulți polițiști

Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a fost achitat, joi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care era acuzat, alături de alţi inculpaţi printre care şi alţi poliţişti, de mai multe infracţiuni printre care şantaj, delapidare, spălare de bani, conflict de interese sau consitutirea unui grup infracţional organizat.

Sentinţe de achitare au mai primit poliţistul Ilie Laurenţiu Lazăr, soţia sa Valeria Lazăr, poliţistul Bogdan Ciprian Gheorghiceanu, oamenii de afaceri Mihai Răzvan Buzatu şi Bogdan Alexandru Buzatu, Leonard Ionuţ Poteraş, Costinel Silviu Ghiţă, Iliuţă Adrian Boangiu, Radu Moruşi şi Bădiţă Gheorghe.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Senatorul PNL, fost inspector principal de poliţie, Liviu Voiculescu era trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte 20 de persoane, printre care se numără colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, Laurenţiu Lazăr, zis Tătuţu’, şi Ciprian Gheorghiceanu, mai mulţi angajaţi ai Finanţelor Publice Olt şi oameni de afaceri din Olt şi Dolj.

Ulterior, dosarul a fost disjuns, o parte dintre inculpaţi fiind judecaţi separat.

În primă instanţă, şi Tribunalul Dolj îl achitase pe Liviu Voiculescu, sentinţa fiind pronunţată în decembrie 2017. Decizia n-a fost definitivă, iar procurorii DIICOT au contestat-o, Curtea de Apel Craiova hotărând, în 2019, ca dosarul să fie rejudecat de instanţa de fond.

După alegerea lui Liviu Voiculescu ca senator de Olt, în 2020, dosarul a fost mutat de la Tribunalul Dolj, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.