Investitie majora in sanatate oltenilor. Bani nerambursabili de la Uniunea Europeana

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost dotată cu aparatură și echipamente medicale de înaltă performanță printr-un proiect cu finanțare europeană, implementat de Consiliul Județean (CJ) Olt în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Investiția are o valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 4,2 milioane de lei.

Astfel, au fost achiziționate un computer tomograf, un aparat radiologic fix și unul mobil, un ecograf cu trei sonde și Doppler, un aparat pentru triaj, o targă, un cărucior pentru pacienți și unul pentru instrumentar și medicamente, două monitoare pentru funcții vitale, un defibrilator cu monitor și cardiostimulare transtoracică.

De asemenea, printre dotările de care beneficiază instituția sanitară, se numără un videolaringoscop, un nebulizator, un negatoscop, un electrocardiograf, un aparat de hematologie, o pompă de infuzie și un sistem de perfuzie sub presiune.

Dotarea cu aparatură și echipamente a UPU Slatinaeste deosebit de importantă atât pentru medici, cât și pentru pacienți, deoarece investigațiile medicale vor fi realizate într-un timp mult mai scurt.

Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.