Irineu al Olteniei, prima mare față bisericească din România care sprijină deschis vaccinarea: „Știința își spune cuvântul”

Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, anunta ca biserica va fi langa armata in campania de vaccinare. „In mod sigur, noi vom fi alaturi de tot ceea ce este bine in tara noastra”, a spus Mitropilitul Olteniei, IPS Irineu.

Intr-un interviu pentru presshub.ro, mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, a declarat ca biserica va sustine campania de vaccinare. „Da, ne vom pune in slujba enoriasilor, in slujba credinciosilor, si vom fi permanent alaturi de ei, vom sprijini cu tot ce vom putea si vom fi permanent alaturi de Armata. Nu stiu in acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi sa participam la binele si la viata credinciosilor pentru ca ei sunt confratii nostri. Si Dumnezeu iubeste toti oamenii”, a declarat IPS Irineu pentru sursa citata.

Mitropolitul Olteniei a mai aratat ca „este adevarat ca stiinta isi spune cuvantul”.

„Si noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de stiinta sa primeasca luminare si sa realizeze un vaccin, pentru ca oamenii sa poata scapa mai usor de aceasta pandemie. Evident ca se vor realiza multe prin acest vaccin si noi ne rugam acum sa nu aiba reactii adverse, pentru ca stim ca orice vaccin are si o componenta pozitiva, dar si una negativa. Dupa aceasta vaccinare, lucrurile vor fi altfel, nu as putea sa spun ca viata isi va relua chiar cursul de dinainte, dar, in mod sigur, va fi o viata noua, constienta si oamenii se vor bucura in libertate, dar libertate in bine, nu in rau”.