Ventura, unul dintre cei mai periculoși interlopi din Oltenia, a fost săltat pentru camătă

Interlopul Cristian Marian Vlădescu, zis „Ventura”, a fost săltat de polițiștii de la crimă organizată după ce a încasat o dobândă de 2.800 lei pentru niște bani dați cu camătă, informează newsweek.ro.

În urma raidului organizat de polițiști au mai fost reținuți alți patru membri ai grupării. La domiciliile acestora au fost găsite cinci pistoale, dintre care unul cu glonț, o pușcă și importante sume de bani: 65.000 euro, 65.000 lei și 6.030 lire sterline.

Dar cea mai importantă captură a ofițerilor de la crimă organizată este o listă cu numele tuturor persoanelor care au luat bani de la „Ventura”, listă pe care s-ar afla inclusiv numele unor polițiști și afaceriști doljeni.

Newsweek România a scris în exclusivitate despre încrengăturile dintre interlopul Cristian Vlădescu și agentul de poliție Dorin Petcu, cel care a fost responsabil cu prevenirea conflictelor între grupările interlope din Craiova. Conform unor stenograme, interlopii apelau la agentul Dorin Petcu pentru a le face „un speech” pentru instanță.

Interceptările arată că agentul Petcu Dorin nu era străin de intențiile interlopilor strânși în jurul lui Cristian Marian Vlădescu de a prelua cu forța conducerea grupării „Frăția”, unul dintre cele mai temute clanuri din Craiova. Nu a reușit, chiar dacă în demersul său era susținut de Florin Ghinea, zis „Ghenosu”, unul dintre cei mai periculoși interlopi din Dâmbovița, ba chiar și de o parte a polițiștilor doljeni. Planul de a prelua gruparea „Frăția” a fost pus la punct la o petrecere organizată Ghenosu, dar a eșuat.

Marti, 15 decembrie 2020. Trei ceasuri rele pentru interlopul Cristian Marian Vlădescu. El a fost săltat din stradă imediat după ce a primit 2.800 lei de la o persoană pe care o împrumutase. Banii reprezentau doar dobânda. Polițiștii au găsit asupra lui alți 9.709 lei, bani care reprezentau dondânzile colectate în aceea zi, două cuțite, un box, și o listă care conținea identitățile persoanele împrumutate cu dobândă.

Citeste continuarea pe newsweek.ro.