Politistii din Oltenia ajuta infractorii! Caz criminal de coruptie cu sefii IPJ Mehedinti

Un comisar de poliție, la data comiterii presupuselor fapte împuternicit șef la IPJ Mehedinți, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și favorizarea înfractorului. Conform procurorilor, acesta ar fi încercat să ascundă un furt care a avut loc în sediul inspectoratului de poliție, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, procurorii au dispus trimiterea în judecată a comisarului în stare de libertate.

Acesta este acuzat că, în octombrie 2020, deși știa despre un furt comis în sediul IPJ Mehedinți, în calitate de împuternicit șef al inspectoratului, nu și-a îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

Potrivit procurorilor, acesta „nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală, nu a luat măsuri pentru ca urmele infracțiunii să nu dispară (izolarea locului comiterii faptei pentru a se efectua cercetarea la fața locului cu scopul ridicării de eventuale urme papilare) și a întreprins – nelegal – demersuri care se circumscriu activității de urmărire penală (identificarea și ascultarea/audierea presupusului autor și a martorilor), în scopul împiedicării descoperirii faptei și tragerii la răspundere penală a numitului C.S.- F. (presupusul autor al infracțiunii de furt calificat)”.