PSD a căpușat ANIF prin deputatul Florin Barbu: Afaceri de milioane de euro, inclusiv cu combustibili!

Florin Barbu, zis “Busi”, fostul sef de la Agentia Nationala  pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), a profitat la maximum de pe urma functiei detinute in structura bugetara pentru a derula si coordona afaceri de milioane de euro, cu girul senatorului social-democrat Paul Stanescu si al lui Marius Oprescu –  jupanul de la Consiliul judetean Olt si actual sef al organizatiei  judetene a PSD, scrie ligadreptatii.ro.

Deputatul PSD Florin Barbu, zis “Busi”, ramane o figura de trista amintire cand vine vorba de activitatea actualului parlamentar in fruntea ANIF – structura pe care acesta a condus-o in perioada 2014-2020. O perioada sterila din punctul de vedere al investitiilor si al lucrarilor de modernizare in agricultura, dar un interval extrem de fructuos din punct de vedere financiar pentru el si camarila de la Olt. Motivul pentru care tinem mortis sa afirmam aceste lucruri rezida in suma de preocupari pe “Busi” le-a avut si pe care le-a incurajat in toti cei sase ani de mandat, avand protectia capilor de la Olt: Paul Stanescu si Marius Oprescu. Vorbim aici de o schema bine gandita in care rotita bine unsa Barbu a tras cat a putut pentru ca angrenajul financiar al “baronului” Stanescu sa apuce cat mai mult cu putinta de pe urma “vacii de muls” numita ANIF. Si pentru ca tacamul sa fie complet “Busi” si-a jucat mereu rolul de mare sustinator al celor care ar fi trebuit sa faca bani din agricultura. Astfel ca in toate interviurile pe care le-a dat unor ziare sau posturi de televiziune centrale sau regionale, Florin Barbu a disimulat continuu si a pozat mereu in acel protector preocupat de soarta agricultorilor romani. Numai ca lucrurile erau doar de fatada si pentru grupul reprezentat de jolly-joker-ul trimis la Bucuresti era momentul optim pentru ca treaba sa prinda contur, recte, sa aduca lovele multe pentru stabii Stanescu si Oprescu. Si uite asa au inceput sa misune prin ANIF tot felul de trepadusi care i se subordonau lui “Busi” si actionau in numele sau. Totul pentru gasca de la Olt, nimic pentru agricultori…

 Buhaiu, motorina si firmele de paza…

La fel cum Barbu era trimis cu un scop precis la ANIF, acela de a face ca  treaba  sa mearga bine pentru sefii Stanescu si Oprescu si sa aduca milioane de euro din contracte pe care comisia de licitatii a institutiei trebuia sa le dreneze catre ”firmele de casa” Carmin Popstar Prod SRL, Wagramer Termo 2000 si Condor Paduraru SRL (firme cu lipici la licitatiile organizate in acea perioada de conducerea ANIF), la fel si ”Busi”  avea in subordine oameni care trebuiau sa produca bani pe banda rulanta si sa raporteze zilnic sumele care ieseau din afacerile conexe cu care se ocupa grupul de la ANIF. Iar omul de incredere al lui “Busi” era un tot un bugetar, seful sau de birou, pe care apropiatii il numeau “Buhaiu”. Acestuia din urma ii revenea sarcina de a scoate bani din tot ce misca in jurul sau. Potrivit unor surse care au activat in anturajul celor doi, cel numit Buhaiu reusea tot timpul sa se foloseasca de functia pe care o detinea astfel incat sa aduca venituri substantiale pentru el si seful “Busi”. La baza piramidei statea afacerea cu motorina si diferite materiale care ar fi trebuit – zice-se! – sa fie utilizate musai in interes de serviciu. Numai ca: “Acest <<Buhaiu>> se ocupa cu tot ce insemna combustibil lunar, de la subventia pentru motorina si pana la vaselina sau uleiuri. Ele ar fi trebuit sa fie folosite in activitatea lunara a institutiei, numai ca acesta le valorifica in interes personal. Bineinteles ca raporta tot catre seful Florin Barbu. Si Barbu isi tragea de fiecare data partea lui…”, marturiseste sursa noastra. Nimic fara seful “Busi”, asa pare ca au stat lucrurile in cei sase ani de mandat. Iar bomba vine abia acum. Sursa citata continua seria dezvaluirilor despre deputatul social-democrat: “Cat timp a fost director general la ANIF, Barbu a facut si a desfacut. De exemplu, institutia incheia contracte cu firme de paza care in mare parte erau firme <<prietene>> cu cei din conducere. Erau platite cu sume colosale. Ba mai mult, unii dintre cei care lucrau la firmele de paza erau platiti de doua ori, pentru ca apareau si pe statul de plata al institutiei. Era foarte ciudat tot ce se intampla acolo… Nu mai zic ca unele dintre aceste nume de firme de paza erau practic inventate, adica nu existau. In schimb, banii de la bugetul de stat erau dati pe bune…”, completeza sursa sus-amintita.

Citeste continuarea pe Ligadreptatii.ro