Ford lanseaza productia unui model nou la Craiova

Ford Otosan, joint-venture-ul dintre Ford Motor Company şi Grupul Koc, a oprit producţia generaţiei actuale a utilitarei Transit Courier din Turcia pentru a pregăti lansarea noului model la uzina Ford Otosan Craiova.

„Trimitem modelul Courier, pe care l-am produs în uzina Yeniköy din 2014 către uzina noastră din Craiova“, au spus oficialii companiei.

Ford Otosan Craiova, uzina auto de la Craiova deţinută de Ford Otosan, a demarat deja asam­blarea primelor unităţi din noile generaţii de Tourneo Cou­rier, iar de luna trecută dealerii pot primi comenzi pentru primele maşini pro­duse la Craiova lansate şi proiectate de Ford Otosan. Preţurile de lansare pornesc de la 15.550 euro fără TVA (18.504 euro cu TVA) pentru Transit Courier şi de la 18.100 euro fără TVA pentru Tourneo Courier (21.539 euro cu TVA).

Primele livrări sunt programate pentru finalul acestui an.

Miza intrării în producţie a noilor mo­dele este reprezentată de creşterea capacită­ţii de producţie a uzinei. Ford Otosan a anun­ţat că în 2023 va recruta 1.300 de noi angajaţi la Craiova, pentru a duce totalul salariaţilor la 6.500 odată cu creşterea capacităţii de producţie de la 250.000 la 272.000 de unităţi.

Oficial, producţia noilor Transit şi Tourneo Courier va demara în a doua parte a acestui an, în timp ce în a doua parte din 2024 sunt aşteptate versiunile electrice ale acestora, care vor fi produse tot la Craiova cu baterii furnizate de SK şi produse în Ungaria.