Mafia PSD din Crevedia duce la baronul Paul Stănescu: Șeful instituției care ar fi trebuit să controleze firma din Caracal este tot din Oltenia

Paul Stănescu, secretarul general al PSD și mâna dreaptă a premierului Marcel Ciolacu, este veriga care face legătura politică între familia Doldurea din Caracal, cea care deține stația GPL care a explodat în Crevedia, și instituțiile statului cu atribuții directe în această industrie, relatează defapt.ro.

Pe de o parte, Ion Doldurea, primarul din Caracal al cărui fiu deține firma GPL unde au avut loc exploziile, a fost susținut de Stănescu în demersul său de a prelua conducerea filialei PSD Caracal, soldat cu câștigarea Primăriei Caracal.

Tot Paul Stănescu este cel care, pe de altă parte, l-a susținut la conducerea ISCIR, instituție care autorizează instalațiile de distribuție a GPL, pe Ionel Emanuel Oproiu, fost vicepreședinte al PSD Slatina.

În octombrie 2019, după ce a fost executată politic întreaga conducere a PSD Caracal, Stănescu a decis să îl numească președinte interimar al filialei pe Ion Doldurea, unul dintre cei mai bogați și puternici afaceriști locali, scrie defapt.ro. 

Pe 23 ianuarie 2020, Ion Doldurea a fost ales cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al PSD Caracal.

La scurt timp după ce Ion Doldurea a fost încoronat la șefia PSD Caracal, Ionel Emanuel Oproiu, fostul vicepreședinte PSD Slatina, avea să fie înscăunat la șefia Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR). Tot cu sprijinul politic al lui Paul Stănescu.

ISCIR, condusă de pesedistul Ionel Emanuel Oproiu, este instituția care autorizează punerea în funcțiune a instalațiilor de distribuție GPL la nivel național.