O noua inselatorie face ravagii in Craiova. Politistii au numit-o ”metoda Covid”

Trei constănțeni au convins un craiovean să le dea 60.000 euro și 60.000 de lei pentru tratamentul unei rude, bolnave de COVID. Au fost prinși cu focuri de armă după ce au încercat să păcălească o altă persoană, anunță Mediafax.

Trei bărbați din județul Constanța sunt bănuiți că, pe 1 martie a.c., au sunat o femeie de 70 de ani din Craiova și au încercat să o convingă să le dea 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, bolnavă de COVID, în stare gravă la un spital din Craiova, informează IGPR.

Întrucât femeia a avut dubii, a refuzat să dea banii, fiind întocmit dosar penal pentru tentativă la înșelăciune.

În cursul aceleiași zile, bărbații au sunat un bărbat de 84 de ani, tot din Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Surse din anchetă au declarat pentru MEDIAFAX că și în acest caz este vorba despre un fals tratament pentru o rudă bolnavă de COVID.

Noaptea trecută a fost organizat un flagrant în București, iar pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru înșelăciune.