Prima femeie care devine şefă la Ford Craiova

Ford anunță astăzi numirea lui Josephine Payne în funcția de Președinte Ford România și Director General al fabricii Ford Craiova, începând cu 1 aprilie 2021. Josephine Payne îl va înlocui pe Ian Pearson, care se va retrage din activitatea profesională, începând cu 1 mai 2021, după 31 de ani petrecuți în cadrul Ford Motor Company.

Josephine Payne va prelua funcţia de preşedinte Ford România şi director general al fabricii Ford Craiova înce­pând cu 1 aprilie 2021. Josephine Payne îl va înlocui pe Ian Pearson, care se va retrage din activitatea profesio­na­lă, în­cepând cu 1 mai 2021, după 31 de ani pe­­tre­cuţi în cadrul Ford Motor Company.

Josephine Payne devine astfel prima femeie care preia în România conducerea unei companii din top zece cele mai mari din cadrul industriei auto locale şi prima din istorie care conduce o uzină auto în România.

Ian Pearson a condus fabrica Ford Craiova începând cu 1 martie 2018. Primul său rol la fabrica din Craiova l-a avut, însă, în 2011, atunci când a fost numit în funcția de Director al Uzinei de Producție Motoare.
În timpul mandatului său în Secția de Motoare, Ian și echipa sa au fost responsabili cu lansarea multipremiatului motor EcoBoost de 1.0L.

„Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea“

“Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape 6 ani alături de o echipă minunată. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut șansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma. Acesta nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar și cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată”, a declarat Ian Pearson.

Josephine Payne face parte din echipa Ford din 1991

Josephine Payne are peste 29 de ani de experiență în domeniul producției și ingineriei și face parte din echipa Ford din 1991. În martie 2018, Josephine a venit în România de la Fabrica Dagenham din Marea Britanie. Aici a preluat conducerea Uzinei de Producție Motoare din Craiova de la spaniolul Jaime Ortiz-Canavate.
Din septembrie 2020, Josephine a preluat funcția de Assistant Plant Manager al Uzinei din Craiova. Aceasta a condus echipa de producție a vehiculelor din Craiova și a colaborat îndeaproape cu echipele Ford de la uzinele din Europa.

Dan Ghirisan va fi numit Assistant Plant Manager, în locul lui Josephine Payne

Începând cu 1 aprilie, Dan Ghirisan care lucrează în prezent ca Launch Manager (Manager Lansare Produse) la Ford Craiova va fi numit Assistant Plant Manager, în locul lui Josephine Payne.
“Este o onoare pentru mine să preiau acest rol și să continui ceea ce a început Ian. Este, de asemenea, un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce oprațiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem aici în România, oferind produse excelente tuturor clienților noștri din întreaga lume și ajutând impreună la crearea unui viitor mai bun”, a declarat Josephine Payne.

Ian și Josephine vor lucra îndeaproape pe tot parcursul procesului de tranziție. Fabrica de la Craiova continuă să funcționeze în trei schimburi atât pentru producția de motoare, cât și pentru producția de vehicule.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o gamă completă de mașini Ford

; camioane, SUV-uri, vehicule electrificate și vehicule de lux Lincoln. De asemenea, furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și preia poziții de conducere în electrificare; soluții de mobilitate, inclusiv servicii de autoconducere; și servicii conectate. Ford numără aproximativ 186.000 de angajați în întreaga lume.

Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903

Ford Europa produce, comercializează și oferă service pentru vehiculele sub marca Ford pe 50 de piețe individuale. Are aproximativ 43.000 de angajați la facilitățile proprii și asocierile în participațiune consolidate și aproximativ 58.000 când sunt luate în considerare entitățile neconsolidate.
În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 14 unități de producție (10 deținute integral și 4 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903, acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.