Surpriză neplăcută: Zeci de șoferi care au urcat la Rânca au rămas fără permisul auto!

Zeci de șoferi care în ultima lună au urcat la Rânca au rămas fără permisul auto. Având în vedere aglomerația din trafic, generată de condițiile meteorologice nefavorabile, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost dispuse măsuri suplimentare.

Efective mărite de polițiști rutieri au acționat pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier pe DN 67 C ZTM Rânca. Ca urmare a activităților desfășurate de polițiștii rutieri pe DN 67 C – ZTM Rânca, în perioada 1 – 31 ianuarie, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

Au fost reținute 35 permise de conducere

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 35 permise de conducere și au fost constatate 14 infracțiuni flagrante la regimul rutier. Reamintim faptul că, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.