Vâlcea: Primarul Nicolae Joița a obținut finanțare pentru reabilitarea a 7 kilometri de infrastructura rutieră în localitatea Lăpușata

Rețeaua de drumuri din Lăpușata a intrat în faza de reabilitare, iar 7 kilometri beneficiază de o finanțare substanțială acordată în cadrul Programului Național „Anghel Saligny”.

Infrastructura rutieră reprezintă un aspect esențial al dezvoltării comunităților, asigurând accesibilitate și conexiuni eficiente pentru cetățeni.

În acest context, acțiunile inițiate de primarul liberal Nicolae Joița capătă o semnificație deosebită, vizând modernizarea drumurilor comunale cu resurse financiare guvernamentale atrase prin PNI „Anghel Saligny”.

„Pot să spun că localitatea este un șantier. Se lucrează din plin la asfaltarea drumurilor comunale printr-un proiect cu fonduri guvernamentale atrase.

Până în prezent, s-a reușit turnarea covorului asfaltic pe o lungime de 1,5 kilometri. Ritmul este alert, așa că cei 7 kilometri, prinși în acest proiect, se vor finaliza în toamna acestui an. În proiect sunt incluse nouă străzi: Strada Teiului, strada Broșteni, strada Viilor, strada Berești, strada Scorușu, strada Olărăști, Strada Petrolului, Strada Bisericii, strada Zărnești.

Prin urmare, în fiecare sat dintre cele 7 se va asfalta o stradă. Pentru că localitatea Lăpușata este conectată într-un procent destul de mare la rețeaua de apă și canalizare, vom aborda această problemă a asfaltării cu determinare, în atragerea fondurilor pentru continuarea proiectelor de modernizare a drumurilor comunale.

Prin urmare, nu vom rata nicio axă de finanțare privind asfaltarea drumurilor comunale. Ne dorim foarte mult ca cei care au în plan să se întoarcă «acasă» în sat să beneficieze de toate utilități”, a precizat primarul localității Lăpușata, Nicolae Joița.